getahult

Välkommen! Här kan ni följa oss genom vårt renoveringsprojekt av vårt drömhus. Vår egna 1800-tals villa.

Operation golv

Publicerad 2013-06-25 22:30:04 i Huset,

Det där med att slipa golv är verkligen ingen lätt match! Herregud! Och än är det inte över. I söndags påbörjade vi slipningen av orginalgolven i vardagsrummet. En stor golvslip (inte av det nyaste lagret) och en handslip inhyrdes och skulle lämnas tillbaka på måndagen så vi hade deadline också. Det blev jobb från tidig morgon till sen kväll! Aldrig att vi hade trott det skulle ta sån tid! Vi har ju ett till golv vi trodde vi skulle hinna med men glöm det.. Men inte så konstigt att det tog tid med tanke på hur ojämt golvet var.. Jag gick fram och tillbaka, fram och tillbaka.. Drygt som bara den! Men vi fick det klart och lyckades lämna tillbaka maskinerna i tid..

Dagen efter blev det också en sen kväll med golvspackel och slipning igen, fast denna gången för hand innan vi insåg att vi faktiskt hade en elektrisk.. Typiskt! Där satt jag med min stora mage;-) men ack den som ger sig! Efter det. Ännu mer spackel och slipning igen.. Snacka om sprickor, gamla spikhål, maskätna jack.. Mer hål att spackla igen än vad vi någonsin trott.. Med det gjort blev det ikväll att träluta golvet (en grå massa som man antagligen ska dra på och sedan massera in när det torkat). Den där massagen kommer bli morgondagens pyssel. Sedan är det dags för golvsåpningen.. Det sista momentet.. Sedan är det klart!

Ja nu vet ni.. Det där att fixa till gamla golv på gammalt vis är det mycket jobb med.. Inte konstigt att detta husbygge tagit tid.. Att behålla det gamla krävs mycket blod, svett och tårar för att fixa.. För visst hade det varit lättare att bara lägga in en parkett.. Men varför gå den lätta vägen? Det kommer vara värt det när det väl är klart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela