getahult

Välkommen! Här kan ni följa oss genom vårt renoveringsprojekt av vårt drömhus. Vår egna 1800-tals villa.

Hej och hopp - vad säger man?

Publicerad 2013-01-28 16:00:47 i

Ja.. Nu så! Ner med vägg! Idag var det dags för lite insida.. Medan snickarna virar runt som stuckna höns passade jag på att ta lite foton.. Och Gud vad spännande detta är. Sen i sensommar har väggen varit igenbommad men idag öppnades den upp.. Nu kunde man äntligen få möjlighet och känna in utbygget och planlösningen.. Så småningom kommer hela väggpartiet rivas men jag tror det vara lite.. utbygget känns mycket större än vad jag från början hade föreställt mig.. Men hellre det! Inga problem att få rum med ett stort matbord här inte.. Massor med space! Härligt och rymligt kommer det bli.. Men visst mer isolering ska på i väggarna och sen ska pärlspont upp också så det lär väll ta lite väggyta också.. Kan slå vad om att detta rummet kommer vara det mest använda framåt..

Ja, fortsättning följer..

Måladax

Publicerad 2013-01-26 18:03:24 i

Ja.. Nu började det bli lite brott med att få på färg på våra fönster till tillbygget.. Med tanke på hur fort det går just nu så gäller det att vara effektiv med det vi ska göra. Annars hamnar vi efter.. Vi hade inte direkt temperaturen på vår sida kan jag säga.. Kallt och huttrigt var det, men efter lite värmefläktar så kom vi från -10 till +11 i vår målalokal Inte dåligt! Så då var det bara och börja måla och bli kladdig..

Snickarna började också bli lite stressade över att få veta vad för tak vi ville ha i utbygget.. Ja.. vi tänkte oss träpanel - sa vi, men det svaret räckte visst inte. Finns så sjukt mycket och välja på så man bli knäpp! Vore enklast om det bara fanns ett alternativ.. Kan säga till er att alla dessa valen är inte alltid så lätta att ta.. Så många val hela tiden på saker man aldrig tänkt på.. Och oftast så måste man ge ett besked på momangen, ingen tid och tänka här inte.. I vilket fall.. Det blev en tripp in till stan för att kolla utbud också.. Det lutar nu iallafall åt lite grövre träpanel, vitglaserade utan någon krumelur, vanlig enkel panel helt enkelt, varför krångla till det!

Den svarta kuben

Publicerad 2013-01-25 14:16:00 i

 

Här händer det mycket! Mycket snabbt! På bara denna veckan har väggar kommit på plats på vårt tillbygge/matplats. Och den har nu också ett bra och tätt tak. Den ser just nu ut som en svart kub utan fönster och dörr. Den ska ju självklart inte se ut såhär. hehe. Tack och lov. Men väggarna är nu isolerade och snart är även golvet det. Nästa vecka kommer det börja hända en hel del. Då kommer dom att riva ner väggen mellan utbygget och köket. Och just det där momentet gör att man kan börja känna in rummet. Jag har ju redan en bild i huvudet hur det kommer bli så upp till bevis om det kommer bli som det ser ut i mitt huvud. Det pirrar till i mitt designhjärta. Golv kommer sedan läggas på plats och ja. Sen börjar slut dansen. Gud vad spännande det kommer bli! I helgen kommer vi grundmåla fönsterkarmar. Och ja, Fönster är inköpta. Vi blev så glada då vi hittade liknande fönster med riktiga spröjs som orginalfönsterna billigt på Bauhuse. Det ända som skillde var höjden. Antagligen görs sånna fönster kortare idag, men det gör nog inget.. Ingen som ser det, vi har så duktiga snickare så det kommer inte märkas. hoppas jag.. I vilket fall så är det inte långt kvar till den roliga slutklämmen börjar och jag kan inte bärga mig tills vi kan flytta in! Längtar så! 

Den efterlängtade matplatsen

Publicerad 2013-01-21 13:47:14 i

Ja.. Här har vi varit dåliga på att skriva sista året typ.. Så nu kände vi att nu är det verkligen dags igen.. För att uppdatera lite sen sista inlägget.. Vi har sen dess målat klart innerfönster, isolerat och byggt på pannrummet, allt grävande i trädgården med elkablar, kulvert, avlopp och deverse är klart.. Och så nu då.. Ja nu börjar det roliga, det som verkligen syns.. Utbygget (vårt matrum) är nu igång och byggas och det går verkligen undan.. Det händer otroligt mycket från dag till dag just nu.. Tak är nu pålagt och under får bli en källare.. Förutom det lyckades vi än en gång rädda de gamla golven.. De har nu blivit inlagda i vardagsrummet igen och även där är det nu ny isolerat och klart.. Öppningen till vardagsrummet har nu också blivit större, för där ska vi nämligen sätta in gamla pardörrar.. Ja, det tar sig här i getahult..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela